GEZOCHT: 60-plussers voor onderzoek over de impact van wel/geen kinderen op welzijn

 

Voor ouderen zijn hun kinderen vaak een belangrijke schakel in hun sociale netwerk. Wat is de impact van het al dan niet hebben van kinderen op het welzijn van 60-plussers? In het kader van haar doctoraatsonderzoek, brengt Hannelore Stegen (Society and Ageing Research Lab, VUB) in kaart in welke mate 60-plussers welzijnsgevoelens ervaren en wat de mogelijke rol van het hebben van kinderen daarin is. Ook andere factoren die deze gevoelens mogelijks beïnvloeden, waaronder kwantiteit en kwaliteit van sociale contacten, burgerlijke status en partnerstatus worden bevraagd. Deelnemers aan dit onderzoek moeten minstens 60 jaar oud zijn, Nederlandstalig zijn en thuiswonen in Vlaanderen of in Brussel (dus niet in een woonzorgcentrum). Alle gegevens worden geanonimiseerd en vertrouwelijk behandeld.

 

Wens je graag deel te nemen aan de survey? Dit kan via volgende link: https://vub.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_8puRP5WDEnXGMXI.

 

Voor meer informatie kan je Hannelore ook steeds contacteren door te mailen naar hannelore.stegen@vub.be of te bellen naar +32 477 09 94 12.