Octavia Kint

ACHTERGROND

Octavia startte in 2019 als doctoraatsonderzoeker in het MaN’Aige-project, een participatief actie-onderzoek in twee Brusselse wijken. MaN’Aige vertrekt van de vraag: hoe bouwen we aan een zorgzame buurt met buurtgebruikers in de wijken Martelaars en Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuw? Met een groep co-onderzoekers onderzoekt het project wat zorgzaamheid kan betekenen in een stedelijke context en hoe dit vorm kan krijgen met buurtgebruikers uit de wijk, bijvoorbeeld organisaties en bedrijven, maar ook individuele werknemers en pendelaars.

 

Haar doctoraat bouwt verder op de inzichten uit het Man'Aige project en focust op participatief onderzoek in buurten, meer bepaald de rol die onderzoek kan spelen voor stedelijke uitdagingen in het samenleven. In haar doctoraat maakt ze gebruik van verschillende participatieve methodes: walk-along interviews, mapping workshops, creatieve ateliers, collectieve analyse …

 

Octavia behaalde een master in Antropologie aan de UCLouvain en woont in Brussel. 

KERNPUBLICATIES

  • Kint, O. et al. (2021) MaN'Aige: Hoe bouwen we aan een zorgzame buurt met buurtgebruikers? Comment construire un quartier d’entraide ensemble avec les utilisateurs du quartier?
  • De Donder, L. Kint, O. & Smetcoren, A.S. (2022). Zorg als essentiële economie: holistisch, kleinschalig en lokaal. In D. Bassens en S. De Boeck (Eds). De essentiële economie. Motor voor een sociaal-ecologische transitie. ASP Editions. 

  • De Donder, L., Hoens, S., Stegen, H., Kint, O. & Smetcoren, A.S. (2021). Lokaal Samenwerken in Zorgzame Buurten”. Brussel: KBS/ Fonds Dr. Daniël De Coninck. 

 

Voor een volledig overzicht zie Pure Databank.  

Orcid : https://orcid.org/0000-0003-4007-2271 

ONDERZOEKSEXPERTISE

  • Participatief onderzoek 
  • Co-creatief onderzoek
  • Zorgzame buurten
  • Stedelijkheid, Brussel 

GET IN TOUCH

E-mail : octavia.kint@vub.be  

Telefoon : +32 476 76 34 98