Luise (Lu) Stoisser

(hen/hun) 

 

ACHTERGROND

Luise Stoisser is een interdisciplinair onderzoeker uit Wenen. Voor het onderzoek van de Master Social Sciences aan de Universiteit van Amsterdam verhuisde Luise naar Nederland, waar hen uitgebreide training kreeg in het uitvoeren van kritisch onderzoek. Luise gebruikte administratieve gegevens van het CBS om de Nederlandse woonmobiliteit bij het Planbureau voor de Leefomgeving te bestuderen.

 

In hen masterscriptie paste hen mental mapping toe om de woonervaringen te onderzoeken van queers die in LGBTQ-gecentreerde woongroepen wonen. Als mixed methods-onderzoeker is Luise geïnteresseerd in het samenbrengen van macrotrends en de geleefde ervaringen van kwesties rondom de woning(en) van oudere volwassenen, in het bijzonder die van groepen die kwetsbaar zijn voor sociale uitsluiting op latere leeftijd.

 

Luise is in september 2023 begonnen aan hen PhD als onderdeel van het interdisciplinaire en internationale project HOMeAGE. Als onderdeel van dit doctoraatnetwerk zal hen woonverhuizingen op latere leeftijd bestuderen, evenals de effecten ervan op sociale uitsluiting en alternatieve woonsystemen als een mogelijke manier om negatieve verhuisresultaten te verzachten."

KERNPUBLICATIES

 

ONDERZOEKSEXPERTISE

  • geographies of home
  • residentiële mobiliteit
  • geographies of aging
  • collaborative housing
  • geographies of sexuality
  • ongelijkheden

GET IN TOUCH

e-maill: luise.lilo.stoisser@vub.be

LinkedIn: : www.linkedin.com/in/luise-stoisser-124015192

Twitter: @luise_stoisser