Pamela Suero 

(zij/haar)

ACHTERGROND

Pamela is een sociaal beleidsspecialist en onderzoeker, afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Ze behaalde haar mastergraad in internationale economie aan de Carleton University (Canada) in 2009, een graduaatcertificaat in menselijke ontwikkeling aan het United Nations Development Program (UNDP) in 2006 en een bachelorgraad in economie en een bachelorgraad in bedrijfskunde aan de Worcester State University (Massachusetts, VS) in 2004.

 

Haar werk in de VS, Canada en vooral in haar thuisland en Latijns-Amerika is geïnspireerd door een sterke betrokkenheid in sociale rechtvaardigheid en de bevordering van sociale transformaties door middel van beleidsontwikkeling op basis van rechten. Meer dan 16 jaar lang heeft ze in de multidisciplinaire praktijk en enkele jaren in beleidsgericht onderzoek overheden, gemeenschappen en internationale agentschappen ondersteund bij de innovatie en ontwikkeling van beleid, programma's en projecten voor sociale en economische inclusie. Haar werk heeft een kritisch perspectief toegevoegd aan verschillende internationale teams, waaronder samenwerkingen met UNDP, de Wereldbank, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, het Franse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling, het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling en het Collaborative African Budget Reform Initiative. Ze heeft ook aan universiteiten en scholen in de VS en de Dominicaanse Republiek lesgegeven.

 

Haar motivatie als doctoraatsonderzoeker is om de impact van haar werk te vergroten en bij te dragen aan de ontwikkeling van belangrijke kennis die nodig is om te helpen informeren, inspireren en vorm te geven aan kritische beleidsbeslissingen die nodig zijn om sociale en ruimtelijke rechtvaardigheid in onze verouderende wereld te bevorderen.

KERNPUBLICATIES

 

ONDERZOEKSEXPERTISE

  • Sociale bescherming van ouderen, sociale rechten van personen met een handicap, gezondheidszorgstelsels, sociale determinanten van gezondheid, ontwikkeling van zorgbeleid.
  • Age-friendly Cities and Communities (AFCC), gezond ouder worden, sociale en ruimtelijke rechtvaardigheid in verouderende samenlevingen.

GET IN TOUCH

e-mail: Yudi.pamela.suero.samboy@vub.be

Telefoon: +32 456 67 13 77

                  +1 829 763 8569